Experimentem i xafem raïm.

Totes les nostres activitats s’adapten dintre una programació general, la qual ve marcada segons l’època de l’any i les festes tradicionals. Nosaltres donem molta importància a totes les festes i tradicions, ja que és la primera presa de contacte que els nostres alumnes tenen dintre la societat on convivim. Fomentem les tradicions arrelades a la nostra terra i la nostra cultura.


Per aquest motiu, al llarg de l’any treballem:


La verema:
Ens trobem dintre un municipi envoltat de camps de vinya i per aquest motiu el primer tema a treballar és una de les tradicions d’aquí: la verema. Realitzem la primera excursió de l’any, visitem el Sindicat i observem directament com arriben els tractors plens de raïm. Aprofitem per conèixer de primera mà part del procés. Al cap d’uns dies realitzem la verema com es realitzava antigament, xafem el raïm per fer most. Aprofitem aquesta tradició per fer la primera experimentació de l’any.


La Castanyada:
Al llarg dunes setmanes introduïm la història de la Maria la Castanyera mitjançant cançons, contes i danses. Aprofitem aquests dies per introduir-nos en una de les tradicions més dolces que tenim i realitzem els panellets. Finalment, ens visita la «Maria Castanyera» la qual ens porta castanyes i molta alegria per fer una festa.

Visita de la Maria Castanyera.
Panellets fets pels alumnes.


El Nadal:
Durant vàries setmanes realitzem activitats relacionades amb una de les èpoques més màgiques de l’any. Tot comença amb l’arribada del Tió a l’escola. Els alumnes l’han de cuidar, alimentar i «mimar» durant dies. També aprofitem per treballar la imatge dels Reis d’Orient, els quals cada any passen per l’escola per deixar-nos uns presents durant les vacances de Nadal.
L’últim dia de l’any realitzem el Caga Tió. Aquest és un dels moments més esperats per tots. Després de cuidar tant de temps i amb tanta cura, els més menuts esclafen els bastons, canten la cançó tradicional de la zona i…. sorpresa!!! El Tió ens caga uns presents per tots i també per les famílies. Per nosaltres tots els membres de l’escola són molt importants.

A l’escola celebrem el Caga Tió.


El Carnestoltes
Arriba febrer, el mes més curt de l’any i també el més divertit. Aprofitem per realitzar activitats divertides, disbauxa i molta xerinola. Durant la setmana dels disbarats i seguint les ordres del rei Carnestoltes tot està permès… Venir amb pijama, amb disfresses, pintats…. Tot comença amb l’arribada d’un personatge estrafolari i molt simpàtic…. a partir d’aquest dia i fins al dia de la festa de Carnestoltes tot és diversió. Els alumnes realitzen una disfressa la qual lluiran el dia de la festa.

Ens disfressem.
Experimentem amb confeti.

La Mona
Amb l’arribada de la primavera arriba la festivitat de la Pasqua. Des de l’escola treballem aquesta festa i quina és la millor manera que realitzar unes petites mones que cada «pastisser» portarà a casa. També aprofitem per realitzar una mona conjunta guarnida de xocolata, la qual esmorzarem el dia abans de vacances mentre realitzem una sortida per visitar el voltant del nostre municipi i així tenir un dia diferent.

Les mones fetes pels alumnes.

St. Jordi:
Arriba abril…. i amb aquest mes una de les èpoques que més agraden als menuts! Expliquem la llegenda de St. Jordi on apareix la princesa, el cavaller St. Jordi i el drac ferotge (un dels personatges que més els hi agraden). Al llarg d’unes setmanes realitzem manualitats com fer una rosa, un punt de llibre i un titella. Quina manera pot ser més divertida que explicar la llegenda amb el nostre propi titella? I arribar a casa amb un punt de llibre i una rosa per regalar al pare i a la mare?Festa final de curs:
S’acaba el curs escolar, uns mesos plens d’anècdotes, experiències i moltes vivències conjuntes. Famílies, alumnes i educadores ho celebrem amb una festa per donar per acabat un any i en alguns casos una etapa educativa. Una tarda diferent, on els sentiments estan a flor de pell. Una bona excusa per ajuntar tots els que formem aquesta «petita família»: alumnes, pares, mares, germans, avis i àvies i les educadores. Ens ajuntem i compartim uns instants tots plegats, ja que des de l’escola sempre donem les gràcies per la confiança una vegada més, ja que sense les famílies tot això no seria possible! Per nosaltres la festa de final de curs ja és una tradició més i com a tal també la celebrem.

Tot preparat al nostre jardí per la
festa de final de curs.Aprofitem des d’aquest espai per donar les gràcies a totes les famílies les que hi sou i les que ja heu passat per l’escola. Perquè les festes i tradicions les treballem gràcies a la vostra col·laboració. Aquesta és la part bona de ser una «escola petita»… el tracte directe i diari!!


Continuem celebrant!!!

Please follow and like us:

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *