Una de les activitats que treballem amb més èmfasis des de l’escola bressol és el treball d’hàbits i rutines. Aquesta és la base del primer cicle d’educació infantil. Segurament, molts de vosaltres us preguntareu per què insistim tant, doncs a continuació us ho explicarem.

L’hàbit de rentar-se les mans.

Les habilitats de la vida quotidiana són la base del futur aprenentatge de tots els infants, és a dir, aquestes activitats «bàsiques» fomenten l’autonomia, la concentració i faciliten que els nens i nenes coneguin el món que els envolta.


Per aquest motiu les treballem constantment al llarg del dia. A la vegada que respectem el ritme de cada infant, el seu espai…


Una de les activitats que més treballem des del primer dia és el fet de rentar les mans. Un hàbit, que avui dia n’estem sentint a parlar constantment! Un hàbit que molta gent avui dia no li donava la importància que té. Doncs bé, els més petits el treballem constantment.

Comencem a rentar-nos les mans amb aigua i sabó.
L’escuma que tant ens agrada.


Quin bon moment aquest de mullar les mans amb l’aigua, amb el que agrada això! Posar sabó…i finalment fer escuma! Com diem a l’escola «frega les mans fins que brillin!» (els que han passat per l’escola entendran aquesta frase). Quina bona estona, oi? Us hem de dir que els nostres alumnes el gaudeixen de valent i cadascú al seu ritme. Hi ha infants que estarien molta estona i d’altres tenen més pressa. Un bon moment per treballar un hàbit tan essencial per la higiene de tots. Un moment que través del joc es converteix en un bon hàbit, el qual serà dels més importants al llarg de la nostra vida.
Evitem pensar que només rentem les mans… pensem que treballem un hàbit a consciència, a la vegada també treballem l’autonomia i la, seguretat, que en són d’importants! Una activitat quotidiana transformada en joc que s’ha de fer a l’escola i a casa!


Famílies, avui i sempre treballem entre tots aquest bon hàbit!

«Quan estalvies a un infant l’esforç que ell podia fer, li estàs impedint créixer.» Maria Montessori

Please follow and like us:

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *