D’on vénen les taules de llum?
Els jocs de llum, espais multisensorials estan inspirats en l’enfocament pedagògic Reggio Emilia. Aquesta és una pedagogia innovadora i inspiradora per a l’educació de la primera infància. Aquesta pedagogia ens diu que l’infant té una gran potencial i una curiositat innata que el porta a desenvolupar un interès per descobrir tot el que l’envolta.

La nostra taula de llum.

A l’escola bressol Ralet-Ralet:
Des de fa anys, la nostra escola bressol hem intentat fer una renovació pedagògica i per aquest motiu ens hem basat en diverses metodologies educatives. Un dels models que hem seguit des dels nostres inicis a estat la metodologia de Reggio Emilia i Pickler. Des de sempre, hem intentat innovar i renovar-nos. Fa més d’una dècada que ens vam endinsar en el món de la llum.


Per quin motiu? Pensem que podem aprofitar els espais i ambientar-los segons l’activitat que volem treballar, i mitjançant el propi joc podem fomentar aprenentatges significatius.

Taula de llum amb diferents materials.

Vam demanar l’ajuda a les famílies. Com sempre van donar una resposta més que positiva i ens van ajudar a crear una taula de llum amb materials molt pràctics. Des d’aquí, volem agrair a la família del Jan i l’Andreu per fer-nos una taula de llum tant «xula» i amb tantes possibilitats.

Juguem, explorem i descobrim.


La taula de llum és una eina educativa i lúdica essencial pels nens i nenes més petits i que ens proporciona multitud de possibilitats. És un excel·lent recurs per a la integració sensorial, l’observació i l’aprenentatge de la ciència, el joc lliure, l’exploració i el descobriment. Us assegurem que és una de les eines que pot donar més joc en una escola i així gaudim de moments màgics plens de llum i colors!!

Please follow and like us:

Deja un comentario