Des de fa més d’una dècada, les educadores de l’escola bressol Ralet-Ralet vam decidir innovar i ens vam endinsar en el món de la llum negra. Actualment, es sent a parlar cada vegada més perquè és una activitat multisensorial que permet treballar i crear molts aprenentatges a través del joc propi de cada infant.

Pintem amb llum negra.


Hem de destacar que la nostra escola té els elements bàsics per crear aquestes sessions màgiques, la qual cosa poca gent ho pot dir. Vam apostar per crear activitats noves, sessions innovadores i trencar l’establert en el primer cicle d’infantil. Vam crear un projecte i des de l’Ajuntament ens van donar suport a i animar perquè ho féssim possible. D’aquí va sorgir una idea nova, creativa i trencadora.

Experimentem i manipulem amb diferents materials.


Actualment, els nostres alumnes realitzen sessions de llum negra una vegada a la setmana. La llum negra és màgica, amb aquesta l’espai i els elements es transformen. Per aquest motiu, la utilitzem en diferents sessions. Podem treballar els nostres sentits i crear ambients segons com la utilitzem. Realitzem activitats plàstiques com són pintar murals amb diferents tècniques. Però també realitzem sessions de contes, o bé activitats sensorials, d’experimentació i de motricitat fina. D’altres vegades, la utilitzem per fer activitats psicomotrius o fins i tot per crear diferents espais, on cada alumne i alumna puguin escollir i realitzar jocs lliures.

Fomentem el joc lliure.
Moment màgic.


Els alumnes agraeixen i gaudeixen molt aquestes sessions. S’inicien a poc a poc, seguint les normes que les educadores els hi donem abans de començar. En tot moment, es nota que els hi agraden, experimenten, manipulen, observen i juguen lliurement ocupant tots els llocs. Creen nous rols i respecten les normes i els companys i companyes. S’endinsen en un món ple de llums i sensacions. Treballen el tema de la por a la foscor sense voler, mitjançant el joc. Dialoguen i comparteixen els elements…

Treballem jocs matemàtics.
Expliquem contes.


Unes activitats màgiques on gaudeixen de valent!

Please follow and like us:

Deja un comentario