El treball dels hàbits i les rutines és fonamental en l’Educació Infantil, perquè ajuda a potenciar l’autonomia i la socialització dels infants, així com a millorar les pautes i la responsabilitat en el treball. Els hàbits són formes de comportament adquirides per mitjà d’un aprenentatge o de l’experiència. Són les conductes socials necessàries per poder-nos relacionar amb les altres persones dins i fora de l’àmbit escolar. Reforcen l’autoestima i la seguretat personal. No només cal ensenyar-los, sinó fer nosaltres de model i acompanyar-los perquè quedin ben assolits i no suposi cap esforç utilitzar-los diàriament.

Una de les rutines que treballem cada dia a l’escola és el «bon dia». A través d’aquest hàbit que realitzem cada dia de 9:30h a 10h treballem diferents aspectes tot emprant el diàleg i la conversa activa. Mirem qui ha vingut a l’escola i qui s’ha quedat a casa, el temps què fa, els dies de la setmana, com ens sentim avui…i els nens i nenes participen i coneixen a la perfecció tota la rutina, i cada dia millor!

Please follow and like us: