A la llar d’infants Ralet-Ralet donem molta importància a l’aprenentatge vivencial i significatiu, i és per això que ens encanta treballar amb diferents elements i propostes de joc. Una d’elles, que a més apassiona als nens i nenes, és la taula de llum. A partir d’ella treballem els colors, les formes, deixem anar la imaginació, fem construccions…un món infinit de possibilitats!

Sovint, les taules de llum s’associen com un excel·lent recurs per a la ciència, l’exploració i el descobriment (que sens dubte ho són), però és molt més que això! Es poden utilitzar per el joc lliure , i també per a la integració sensorial, la observació, l’atenció i l’aprenentatge acadèmic com la lectoescriptura, llenguatge, matemàtiques, música, i ciències.

Les taules de llum permeten crear un espai d’aprenentatge atractiu i acollidor que anima els nens a participar en activitats d’aprenentatge a través del joc sense que ni tan sols se n’adonin. Són una excel·lent font d’informació multisensorial , on la via visual cobra especial protagonisme. Els nens se senten atrets naturalment cap a la llum del panell i, sovint es calmen amb l’estimulació visual mentre exploren un objecte.

A nosaltres ens agrada especialment jugar amb els blocs sensorials, ja que amb la llum i la foscor fan un contrast ben xulo!

Please follow and like us:

Deja un comentario