Període d’adaptació

Entenem per període d’adaptació tot aquell temps que l’infant necessita per integrar-se a un nou espai, unes noves persones adultes (educadores) i envoltat de més infants (la resta d’alumnes). Per aquest motiu dependrà de cada infant el temps d’adaptació.

Les educadores us informaran de com està el nen/a a l’escola i cada dia us comentaran com va el procés. Depenent de cada alumne aquest període pot variar de temps, el més habitual és que duri entre quinze dies i un més.

Hem de comprendre que és un període difícil on per tots i que els infants ho viuen d’una manera intensa, ja que surten de la seva zona de confort per tal de conèixer uns nous ambients i començar a socialitzar-se.

En pocs dies els plors i les pors es convertiran en ganes de no voler marxar de l’escola bressol.

nt les educadores com les famílies hem de propiciar que l’adaptació sigui curta, agradable i satisfactòria i tenir plena confiança els uns amb els altres. Intentem tenir un diàleg actiu davant de qualsevol dubte, i si no també es pot fer ús de l’agenda escolar per aclarir qualsevol dubte.

Al cap de pocs dies els més menuts descobreixen que l’escola bressol és un espai on podran conèixer, créixer, imaginar, socialitzar, descobrir, etc. i els seus familiars també.