Entenem per període d’adaptació tot aquell temps que l’infant necessita per integrar-se a un nou espai, unes noves persones adultes (educadores) i envoltat de més infants (la resta d’alumnes). Per aquest motiu dependrà de cada infant el temps d’adaptació.

Les educadores us informaran de com està el nen/a a l’escola i cada dia us comentaran com va el procés. Depenent de cada alumne aquest període pot variar de temps, el més habitual és que duri uns quinze dies.

Hem de comprendre que és un període difícil per a tots i que els infants ho viuen d’una manera intensa, ja que surten de la seva zona de confort per tal de conèixer uns nous ambients i començar a socialitzar-se. En pocs dies els plors i les pors es convertiran en ganes de venir a l’escola i fins i tot de no voler marxar, i els més menuts descobreixen que l’escola bressol és un espai on podran conèixer, créixer, imaginar, socialitzar i descobrir 🙂

Tant les educadores com les famílies hem de propiciar que l’adaptació sigui curta, agradable i satisfactòria, i sobretot tenir plena confiança els uns amb els altres. Hem de fomentar tenir entre ambdues bandes un clima de diàleg actiu davant de qualsevol dubte, anècdota o contratemps que hi pugui haver. A més, gràcies a l’agenda virtual, la comunicació és constant i fluïda, pel que tot el procés es fa més portable, tant per vosaltres, els pares i mares i el nen o nena, com per nosaltres, l’equip educatiu.